Wednesday, 30 January 2013

Bahasaku

Time memula aku nak post entry ni, dah set dalam kepala nak tulis bahasa biar sebangku-bangkunye, nak kasi up aku punye bahasa malaysia. Tapi apakan daya, bahasa malaysia aku ni hanya digunakan untuk urusan seri paduka (peperiksaan) sahaja. Baru je dua tiga patah perkataan aku tulis..berpuluhpuluhribu kali backspace aku tekan..


Memang aku akui, bahasa tu menunjukkan bangsa kita ni. Tapi nak elaborate pasal bahasa ni, bergantung la pada individu tu sendiri. Tak semestinye awek yang guna bahasa 'aku-engko' ni sekasar-kasar kertas pasir. Dan tak semestinya awek yang mengunakan bahasa 'Saya-awak' itu selembut-lembut kapas..







No comments:

Post a Comment