Monday, 27 May 2013

dan bila mata air itu pecah

dan akhirnya, air mata itu gugur jua..
saat hanya mencari sebab untuk menangis..
bukan manja dan mengada-gada..
tapi rasa macam it’s too much to be tolerate..
rasa macam sangat over limit dah..
nak marah tak boleh..
ada satu tahap,
kita dah tak tahu nak marah macam mana..
dan kat sini,
aku belajar banyak benda..
bahawa kemarahan aku tak wajar diluahkan dengan mulut dan kata-kata..
tak wajar, atau tak mampu??
itu aku sendiri tak pasti.
dan bila,
satu rasa yang sangat-sangat berat itu..
tak mampu untuk diluahkan dengan kata-kata..
atau dengan tindakan..
maka akhirnya air mata menjadi jalan menghambur segala-galanya..
dan bila marah,
aku hanya mampu diam-sediamnya,
dan lari jauh-jauh..
benci dengan diri..
bila menangis sebab benda-benda kecik yang tak munasabah, 
dan sebab-sebab remeh temeh yang menyakitkan hati..
that's me...
oouch....sila berubah diriku!... :'(

No comments:

Post a Comment